Olé Ask and yellow cabs

All That Matters

 

 Watch more videos

Reviews

 
31408430_10215524884902578_2738276517191614464_o.jpg

Dette er den amerikanske reisen vi alle ønsker og ta!

Olé Ask and Yellow Cabs - terningkast 5

Konsertanmeldelse fra DT. av Johnny Andreassen
https://www.dt.no/…/modums-store-sonn-er-tilb…/r/5-57-885239

Det er knapt noen norsk artist eller låtskriver som forstår og kan formidle amerikansk musikk og singer/ songwriter-kultur bedre enn Modums egen Ole Ask. Etter mange år i utlendighet i USA og Danmark er han nå mer permanent tilbake i Norge hvor han har etablert seg med bandet Yellow Cabs.

Begrepet på taxiene i storbyene i USA, som hadde sin start i Chicago, er nok en symbolsk hyllest til alt det amerikanske fra Ole Ask og hans nye kumpaner. Og konserten vokste seg fram som den stygge andungen til en riktig vakker opplevelse. Jeg burde ikke bli overrasket. Jeg har sett det før.

Herlig

Ole Ask skriver inderlige sangtekster om følelser generelt og kjærligheten spesielt. Og han skriver slik at selv blaserte amerikanske musikere og musikkelskere, noen av dem semi-legendariske navn, blir svært betatt av Ole Ask. Den kvaliteten han anerkjennes for «over there», som en singer/ songwriter i det litt møkkete landskapet mellom blues, countryrock og rock’n roll, er vanskelig å fatte i Norge, der han knapt kjennes av sine sambygdinger på Modum.

Derfor er det så herlig å oppleve konsertene hans da de har en egen evne til å ta deg med på en reise i rockete singer/songwriter-kunst. Låter som «She’s one of a kind» og «All that matters» griper deg som klassikere innen den amerikanske låtskrivertradisjonen. Like amerikanske som Bruce Springsteen i all sin ærlighet.

Annerledes fyrighet

Ole Ask har aldri hatt lett for å slippe seg løs på scenen, verken mot publikum eller innad til bandet. Det er likevel veldig fascinerende å oppleve en konsert med Ole Ask fordi selv om han underkommuniserer, så skjønner du hvor sterke følelser som ligger bak låtene og fremføringene. Han har fremdeles en sjelden raspete røst med mye sjel og levd liv, og i det nye konseptet med Yellow Cabs har han også begynt å slippe sin kvinnelige medsanger Sine Frødin fram på et par av låtene.

Det må de gjøre mer av, for hun har en annerledes fyrighet som sanger enn Ole og det kan bare bli en suksess å rendyrke det mer. Og Oles stemme kunne vi virkelig ha trengt å høre i en litt mer naken versjon på et par av låtene i konserten. Jeg savnet det. Den kan bli litt borte i mye lyd av og til, men har så mye sjel og nerve i seg at det garantert hadde blitt en skjellsettende opplevelse å nesten bare bruke stemmen nakent av og til. Stemmen er Oles store aktivum i tillegg til hans kvalitet som låtskriver.

Mange flotte øyeblikk

Det var mange flotte øyeblikk på denne konserten, og selv om publikum var i overkant veloppdragne så kunne du se at de ble fanget i Ole Ask-atmosfæren jo lengre konserten varte. Det var låter der du kjente igjen grooven til Eric Clapton, det er mye Rolling Stones/ Tom Petty- rock’n roll vibber på flere av låtene, litt mørk Lou Reed-kunst er han innom, og til og med en herlig Bob Marley-groove på «I want you» som er bare rent ut uimotståelig.

Så det er bare å gi seg over til slutt. Ole Ask & Yellow Cabs, der gitarist Henning Remme som vi kjenner fra Remme Brothers Band ga oss flere flotte gitarpartier som det reneste Bent Bredesen-krydderet vi har hørt med Ole før, er en opplevelse. Uansett om du kjenner sangene fra hans åtte album, de fleste gitt ut fra USA, eller ikke så er dette den amerikanske reisen vi alle elsker å ta.

Besto syretesten

Når du kan levere den heartland-rock følelsen som Ole Ask og bandet gjør på «All that matters», i pur ånd til en ung Bruce Springsteen, så har du bestått syretesten. Møt opp mannsterke nesten gang «de gule taxiene» anført av Ole Ask spiller i byen. Jeg tror jeg kan love en sjelden opplevelse av amerikansk singer/ songwriter-tradisjon backet med bluesfølelser, countryrock og klassisk amerikansk rock’n roll. For å si det på amerikansk: They don’t make ‘em like that anymore!